petak, 19. prosinca 2008.

Punjena čokoladna srca - medenjaci

najfiniji medenjaci

Sastojci:
2,5 čaše (2 dcl) glatkog brašna
1,5 čaša šećera
1,5 čaša mlijeka
10 žlica pekmeza
3 žlice ulja
1 žlica sode bikarbone
1 žlica gotove smjese za medenjake
30 dag čokolade za kuhanje
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Izmiksajte brašno, šećer, mlijeko, 5 žlica pekmeza, ulje, sodu bikarbonu i smjesu za medenjake u glatku smjesu. Pola te smjese ulijte u prethodno namašćenu posudu i pecite u pećnici do pola (otprilike 15 minuta). Napola ispečenu smjesu premažite sa preostalim pekmezom i naribajte na to 10 dag čokolade. Sve prelijte preostalom smjesom i ispecite do kraja u pećnici (još 15 minuta). Kad se tijesto ispeče, ostavite ga da se ohladi. Nakon toga sa kalupom napravite srca. Preostalu čokoladu rastopite i napravite glazuru u koju umočite srca.
U slast :)

Nema komentara: