petak, 19. prosinca 2008.

Punjena čokoladna srca - medenjaci

najfiniji medenjaci

Sastojci:
2,5 čaše (2 dcl) glatkog brašna
1,5 čaša šećera
1,5 čaša mlijeka
10 žlica pekmeza
3 žlice ulja
1 žlica sode bikarbone
1 žlica gotove smjese za medenjake
30 dag čokolade za kuhanje
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Izmiksajte brašno, šećer, mlijeko, 5 žlica pekmeza, ulje, sodu bikarbonu i smjesu za medenjake u glatku smjesu. Pola te smjese ulijte u prethodno namašćenu posudu i pecite u pećnici do pola (otprilike 15 minuta). Napola ispečenu smjesu premažite sa preostalim pekmezom i naribajte na to 10 dag čokolade. Sve prelijte preostalom smjesom i ispecite do kraja u pećnici (još 15 minuta). Kad se tijesto ispeče, ostavite ga da se ohladi. Nakon toga sa kalupom napravite srca. Preostalu čokoladu rastopite i napravite glazuru u koju umočite srca.
U slast :)

utorak, 9. prosinca 2008.

Učilica

UČILICA
točka točkica gotova je sličica
(za orginal velicinu stisnite na sliku)











ponedjeljak, 8. prosinca 2008.

Snjeguljica

Snjeguljica...
BISKVIT:
4 jaja
15 dag. šećera
1 vanil šećer
1 dcl ulja
1,5 dcl mlijeka
20 dag glatko brašna
višnje iz kompota

KREMA:
1/2 kg svježeg sira
1/2 l slatkog vrhnja
3-4 žlice šećera
1 vanil šećer glazura
2 preljeva za torte
sok od višnja

NAČIN PRIPREME:
BISKVIT: sve sastojke (osim višanja) izmiksati, izliti u veći kalup, gore posložiti višnje i peći
KREMA: sve sastojke dobro izmiksati. pripremljenu kremu namaži po hladnom kolaču, te stavi u zamrzivač na 10 minuta.
GLAZURA: na kremu stavi glazuru od dva preljeva za torte, napravljena u soku od višanja

Eis Eis Penguin

mmm...Eis Eis Penguin ...

BISKVIT:
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica brašna
6 žlica vode
2 žlice kakaa
1/2 praška za pecivo


KREMA:
1/2 l vrhnja za šlag
1 vrećica želatine u prahu

PRELJEV:
20 dag čokolade
10 dag margarina

NAČIN PRIPREME:
BISKVIT: istucite snijeg od bjelanjaka. Pjenasto umutite žumanjke, šećer i vodu. Dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao, te snijeg od bjelanjaka. Ispecite biskvit i ohlađeni prerežite na pola.

KREMA: Pripremite želatinu prema uputama na vrećici. Započnite tući vrhnje i dodajte želatinu. Obzirom da sva vrhnja nisu jednako slatka, provjeriti da li je krema dovoljno slatka.

PRELJEV Otopiti na laganoj vatri čokoladu i margarin. Slagati kolač: biskvit, pola šlaga, pola čokoladnog preljeva, druga polovica šlaga, drugi dio biskvita, ostatak čokolade.

U slast!

četvrtak, 4. prosinca 2008.

Pozivnice....

Pozivnica za dječji rođendan...
(za orginal velicinu stisnite na sliku)
cutecolors